***

Triušienos troškinys su daržovėmis

Sudedamosios dalys:
Triušiena, 500 gramų;
Aliejus, truputį;
Prieskoniai, truputį;
Druska, pagal skonį;
Bulvės, 300 gramų;
Morkos, 3 vienetai;
Salierai, 1 vienetas;
Svogūnai, 1 vienetas;
Gelteklės, truputį;
Konservuoti žirneliai, truputį;
Petražolės, truputį.

Gaminimas:
Nuplauta, nusausinta ir sukapota gabalais triušiena pabarstoma druska, sumaišyta su prieskoniais,
ir apkepinama aliejuje. Sudedama į puodą, įpilama truputį sultinio ar karšto vandens ir troškinama.
Baigiant troškinti, sudedamos supjaustytos ir aliejuje pakepintos daržovės, likę prieskoniai,
pasūdoma. Viskas troškinama tol, kol daržovės suminkštės.

Patiekiant troškinys supilamas į gilesnį pusdubenį, apibarstomas pjaustytais petražolių lapeliais.
Patiekiama su kruopomis (perlinės, kvietinės, ryžiai) ar bruknių koše bei žalių vaisių salotomis.
Skanaus!

 

***

Triušienos troškinys su ryžiais

Sudedamosios dalys:
Triušiena, 800 gramų;
Taukai (kiaulių), 2 šaukštai;
Svogūnai, 3 vienetai;
Sultinys (skystas), 2 stiklinės;
Morkos, 2 vienetai;
Pomidorų padažas, 2 šaukštai;
Ryžiai, 1 stiklinė;
Druska, truputį;
Juodieji pipirai, truputį.

Gaminimas:
Nuplauta, nedideliais gabalais sukapota triušiena apibarstoma druska, pipirais ir apkepinama
riebaluose. Vėliau ji sudedama į puodą, užpilama karštu sultiniu (ar vandeniu) ir troškinama.
Pusiau ištroškinus, sudedamos supjaustytos riebaluose pakepintos prieskoninės daržovės, suberiami
nuplauti ryžiai. Viskas sumaišoma ir troškinama orkaitėje.
Skanaus!