***

Libanietiškai troškinta triušiena su ryžiais

Sudedamosios dalys:
Triušiena, 1500 gramų;
Saulėgrąžų aliejus, 60 gramų;
Druska, 30 gramų;
Juodieji pipirai, grūsti, 2 gramai;
Ryžiai, 300 gramų;
Morkos, 300 gramų;
Svogūnai, 120 gramų;
Pomidorai, 120 gramų;
Česnakai, 60 gramų;
Razinos, 60 gramų;
Adžika, 10 gramų;
Kalendra, maltos sėklos, 5 gramai;
Pankoliai, sėklos (parduoda vaistinėse), 5 gramai;
Sultinys, vištienos, 400 mililitrų.

Gaminimas:
Triušį sukarpykite žirklėmis mažais gabaliukais, apkepinkite 30 g įkaitintame saulėgrąžų aliejuje,
pagardinkite druska ir grūstais juodaisiais pipirais. Razinas nuplaukite. Plonais šiaudeliais
supjaustytas morkas ir svogūnus pagardinkite druska, maltomis kalendromis, pankolių sėklomis ir
pakepkite 30 g įkaitintame saulėgrąžų aliejuje.
Į troškintuvą sudėkite sluoksniais dalį keptos triušienos, morkas ir svogūnus, vėl sluoksnį triušienos,
smulkiai sukapotus pomidorus, česnakų skilteles, razinas, tadžiką, ant viršaus suberkite išplautus ir
išmirkytus ryžius, atsargiai užpilkite vištienos sultiniu ir uždengę troškinkite 160 °C orkaitėje 50-60
min.
Skanaus!

 

***

Ispaniškai baltajame vyne su abrikosais troškinta triušiena

Sudedamosios dalys:
Triušiena, 1500 gramų;
Prieskoniai (kaukaziški mėsos su druska), 10 gramų;
Saulėgrąžų aliejus, 50 gramų;
Abrikosai, džiovinti, 300 gramų;
Arbata (juoda), 300 mililitrų;
Sviestas, 20 gramų;
Sultinys, vištienos, 200 mililitrų;
Baltas vynas, sausas, 100 gramų;
Svogūnai, 120 gramų;
Morkos, 120 gramų;
Salierai (lapkočiai), 120 gramų;
Česnakai, 10 gramų;
Petražolės, 5 gramai;
Kvapieji pipirai, 5 vienetai;
Laurai (lapai), 2 vienetai;
Druska, 20 gramų;
Juodieji pipirai, malti, 1 gramas;
Čiobreliai, džiovinti, 1 gramas.

Gaminimas:
Iš nurodytų sudedamųjų dalių gaunasi 6 porcijos.
Triušį įtrinkite kaukazietiškais mėsos prieskoniais, išmaišytais su saulėgrąžų aliejumi, ir palikite
pasimarinuoti. Džiovintus abrikosus išmirkykite juodoje arbatoje.
Sukarpykite triušį žirklėmis, apkepinkite įkaitintame svieste ir saulėgrąžų aliejuje.
Į troškintuvą sudėkite griežinėliais supjaustytas morkas, svogūnus, salierų lapkočius, česnakų
skilteles, petražoles, čiobrelius, laurų lapelį, kvapiuosius pipirus, druską, maltus juoduosius pipirus,
triušieną; supilkite vištienos sultinį, uždenkite dangtį ir troškinkite 160°C orkaitėje 45 min (kol
suminkštės mėsa). Po to įpilkite baltojo sauso vyno, sudėkite išimtus iš arbatos abrikosus ir dar 5
min. patroškinkite.
Patiekiant. Patariama apibarstyti šviežiais čiobrelių lapeliais.
Skanaus!