***

Troškinta triušiena

Sudedamosios dalys:
Triušiena, 800 gramų;
Taukai (kiaulių), 1 šaukštas;
Morkos, 1 vienetas;
Petražolės, 1 vienetas;
Svogūnai, 1 vienetas;
Grietinė, 0,5 stiklinės;
Sultinys (skystas), 2 stiklinės;
Kvietiniai miltai, 3 šaukštai;
Juodieji pipirai, truputį;
Druska, truputį.

Gaminimas:
Nuplauta sukapota (su kaulais) triušiena apibarstoma druska ir pipirais, pavoliojama miltuose
ir apkepinama riebaluose. Tada sudedama į puodą, ant jos sudedamos susmulkintos riebaluose
pakepintos morkos, svogūnai, petražolės. Viskas užpilama karštu sultiniu (ar vandeniu), kad mėsą
pusiau apsemtų, ir troškinama.
Vėliausiai supilama grietinė, jei reikia, pasūdoma. Tiekiama su virtomis bulvėmis, šviežiomis
daržovėmis.
Skanaus!

 

***

Piene troškintas triušis

Sudedamosios dalys:
Triušiena, 600 gramų;
Margarinas, 1 šaukštas;
Kiaulienos lašiniai, 150 gramų;
Svogūnai, 1 vienetas;
Pienas, 150 gramų;
Juodieji pipirai;
Druska;
Žalumynai (įvairūs).

Gaminimas:
Supjaustyti triušieną gabalais, pasūdyti ir apkepti riebaluose.
Į indo dugną sudėti lašinių gabaliukus, ant jų pjaustytus svogūnus, triušieną, įmesti kelis juodųjų
pipirų žirnelius, užpilti pienu, uždengti ir troškinti ant silpnos ugnies, kol suminkštės mėsa.
Ištroškintą triušieną paskaninti kapotais žalumynais ir patiekti su mėgstamu garnyru.
Skanaus!