***

Troškinta triušiena su svogūnais 

Sudedamosios dalys:
Triušiena, 800 gramų;
Sviestas, 20 gramų;
Kiaulienos lašiniai, 40 gramų;
Svogūnai, 4 vienetai;
Pienas, 0,5 litro;
Juodieji pipirai, truputį;
Druska, pagal skonį;
Žalumynai (įvairūs), truputį.

Gaminimas:
Mėsa sukapojama gabalais, pasūdoma, pabarstoma pipirais ir apkepinama svieste. Gilaus keptuvo
dugnas išklojamas plonai supjaustytais lašiniukais, lygiu sluoksniu, ant jų suberiami smulkiai
supjaustyti svogūnai, o ant svogūnų sudedami apkepinti mėsos gabaliukai.
Užpilama karštu pienu ir troškinama ant mažos ugnies.
Patiekiama užpilta tuo pačiu padažu, kuriame buvo troškinta.
Prie mėsos duodama keptų bulvių ar virtų pupelių, bruknių košės.
Skanaus!

 

***

Vyne troškinta triušiena

Sudedamosios dalys:
Triušiena, 1200 gramų;
Česnakai, 1 skiltelė;
Morkos, 1 vienetas;
Petražolės, truputį;
Aliejus, 3 šaukštai;
Kiaulienos lašiniai, 125 gramai;
Svogūnai, 10 vienetų;
Baltas vynas, 200 mililitrų;
Vanduo (karštas), 1 stiklinė;
Pomidorų padažas, 2 šaukštai;
Pievagrybiai, 200 gramų.

Gaminimas:
Česnakai, 3 mažos svogūnų galvutės ir petražolės smulkiai supjaustoma. Į troškinimo puodą
supilamas ištirpintas sviestas, sudedami supjaustyti lašinukai, paruošti triušio gabalai, likę
nesmulkinti svogūnai, suberiami supjaustyti svogūnai ir petražolės. Viskas pamažu išmaišoma,
užpilama trupučiu vandens, baltuoju vynu ir 1 valandą troškinama. Po to sudedama pomidorų tyrė ir
plonai supjaustyti pievagrybiai. Triušiena dar patroškinama, kol suminkštėja.
Išimama į pašildytas lėkštes ir užpilama padažu.
Skanaus!