Receptai paimti iš tinklapio www.gaspadine.lt

 

***

Lietuviškai obuolių sultyse troškinta triušiena 

Sudedamosios dalys:
Triušiena (jaunas triušis), 1 vienetas;
Sviestas, 100 gramų;
Druska, 15 gramų;
Juodieji pipirai, grūsti, 2 gramai;
Obuolių sultys, 300 mililitrų;
Sultinys, daržovių, 120 mililitrų;
Abrikosai, džiovinti, 100 gramų;
Slyvos, džiovintos, 100 gramų;
Morkos, 100 gramų;
Svogūnai, 100 gramų;
Citrinos, žievelės, truputį;
Lauras, lapeliai, 3 vienetai;
Kvapieji pipirai, truputį;
Petražolės, smulkintos, 1 šaukštas.

Gaminimas:
Triušį sukarpykite į 6 gabalus, apkepinkite svieste, sudėkite į troškintuvą, pagardinkite druska,
grūstais juodaisiais pipirais. Supilkite obuolių sultis, daržovių sultinį, sudėkite nuplautus džiovintus
abrikosus ir slyvas, morkų ir svogūnų griežinėlius (pusiau), nedidelį gabalėlį citrinos žievelės, laurų
lapelius, kvapiuosius pipirus, uždenkite dangčiu. Užvirinkite ir troškinkite ant mažos ugnies, kol
nuo kaulų pradės lengvai skirtis mėsa.
Triušieną apibarstykite smulkintomis petražolėmis ir sudėkite į dubenį arba lėkštes.
Patiekite su susidariusiu padažu ir karštomis daržovėmis (pvz., keptomis bulvėmis, ankštinėmis
pupelėmis, pakepinta ragaišio riekele, keliais salotų lapais, čiobrelio šakele ir pan.).
Skanaus!

 

***

 Orkaitėje troškinta triušiena 

Sudedamosios dalys:
Triušiena, 3 kilogramai;
Česnakai, askaloniniai, 3 vienetai;
Svogūnai, 1 vienetas;
Morkos, 2 vienetai;
Česnakai, 3 skiltelės;
Šalavijas (šakelės), 2 vienetai;
Čiobreliai (šakelės), 4 vienetai;
Lauro lapeliai, 2 vienetai;
Sviestas, 50 gramų;
Medus, 1 šaukštelis;
Druska, 0,5 šaukšto;
Baltieji pipirai (šviežiai malti), pagal skonį;
Baltas vynas (sausas), 500 mililitrų;
Citrinos, 2 vienetai;
Aliejus (kepimui), truputį.

Gaminimas:
Triušis supjaustomas mažesniais gabalėliais ir apkepamas keptuvėje su aliejumi, kol įgauna auksinį
atspalvį.
Askaloniniai česnakai, svogūnai, morkos ir česnakai nulupami.
Morkos supjaustomos storesniais šiaudeliais.
Kepimo indas patepamas sviestu, sudedama triušiena, daržovės, prieskoninės žolelės, lauro lapeliai,
medus. Viskas apibarstome druska bei pipirais.
Sudedami citrinų ketvirčiai ir supilamas vynas.
Uždengiamas dangtis ir troškinama apie 1 val., 190 laipsnių temperatūroje.
Patiekiama su makaronais ir mėgstamomis daržovėmis.
Skanaus!