Receptai paimti iš tinklapio www.gaspadine.lt

 

***

Baltasis padažas mėsai

Sudedamosios dalys:
Kvietiniai miltai, 1 šaukštas;
Sviestas, 2 šaukštai;
Sultinys, 2 stiklinės;
Kiaušiniai (trynys), 1 vienetas;
Prieskoniai, pagal skonį;
Druska, pagal skonį.

Gaminimas:
Šaukštas sviesto ir miltai pakepinami, praskiedžiami karštu sultiniu ir pavirinami ant silpnos ugnies
5-10 min.
Kai padažas nuimamas nuo ugnies, įdedamas kiaušinio trynys, išmaišytas su šlakeliu padažo.
Pasūdoma, įdedamas likęs sviestas ir išmaišoma.
Taip pat galima įberti 0,5-1 šaukštą nedidelių kaparėlių.
Tinka virtai triušienai, veršienai, vištienai, avienai, kalakutienai.
Skanaus!