***

Triušienos kukuliai

Sudedamosios days:
Triušiena, 800 gramų;
Kiaulienos lašiniai, 30 gramų;
Pienas, 0,5 stiklinės;
Taukai (kaulių), 0,5 stiklinės;
Sviestas, 60 gramų;
Kiaušiniai, 2 vienetai;
Batonas, riekės, 3 vienetai;
Juodieji pipirai, truputį;
Lauras, truputį;
Druska, truputį;
Slyvos, džiovintos, truputį;
Džiūvėsėliai, truputį.

Gaminimas:
Triušiena sumalama kartu su lašinukais ir piene išmirkytu batonu. Vietoj lašinukų galima dėti gerai
išsuktą sviestą.
Į sumaltą mėsą sudedami visi prieskoniai, kiaušinis, pasūdoma ir labai gerai sumaišoma.
Iš masės daromi nedideli kukuliai, į juos įdedama po išbrinkintą džiovintą (be kauliuko) slyvą,
pavilgoma išplaktame kiaušinyje, pavoliojama džiūvėsėliuose ir kepama gerai įkaitintuose
riebaluose (beveik verdama). Parusvėję kukuliai išgriebiami iš riebalų, sudedami į kitą indą ir kiek
palaikomi šiltoje orkaitėje.
Tiekiami pašildytame pusdubenyje, apšlakstyti tirpintu sviestu. Aplink apdedama keptomis
bulvėmis, puošiama prieskoniniais žalumynais.
Skanaus!