***

Belgiškai kepta triušiena

Sudedamosios dalys:
Triušiena, 1500 gramų;
Saulėgrąžų aliejus, 60 gramų;
Svogūnai, 120 gramų;
Česnakai, 6 skiltelės;
Imbieras, šaknis, 2 cm;
Lauras, lapai, 4 vienetai;
Actas, obuolių, 40 gramų;
Sojos padažas, 20 gramų;
Sultinys (mėsos), 0,5 litro;
Cukrus, rudasis, 10 gramų;
Druska, 15 gramų;
Juodieji pipirai, grūsti, 3 gramai;
Briuselio kopūstai (galima pakeisti žirneliais ir morkomis arba kitomis daržovėmis), 500 gramų;
Pomidorai, vyšniniai, 400 gramų.

Gaminimas:
6 porcijos.
Triušieną sukarpykite žirklėmis ir apkepinkite įkaitintame aliejuje. Tada pasūdykite ir pagardinkite
grūstais juodaisiais pipirais.
Smulkiai sukapokite česnaką, stambio0mis skiltelėmis supjaustykite svogūną. Nulupkite ir smulkiai
supjaustykite imbiero šaknį.
Į puodą įdėkite mėsą, česnakus, svogūnus, imbierą, laurų lapus, supilkite actą, sojų padažą, mėsos
sultinį, įberkite cukraus, druskos ir uždengtame puode troškinkite maždaug 30 min.
Atskirame puode, pasūdytame vandenyje, 10 min. pavirkite Briuselio kopūstus.
Į karščiui atsparų indą sudėkite Briuselio kopūstus, supilkite patroškintą triušieną, ant viršaus
sudėliokite mažus pomidorus ir kepkite 150 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 10 minučių.
Skanaus!

 

***

Gamtos šašlykai

Sudedamosios dalys:
Triušiena, 1 kg;
Pomidorų sultys, 1 litras;
Svogūnai, 2 vienetai;
Pomidorai, 1 vienetas;
Druska, 1 šaukštas;
Juodieji pipirai, malti, truputį.

Gaminimas:
Triušieną supjaustyti kubeliais, svogūnus – griežinėliais, o pomidorą – skiltelėmis.
Mėsą išmaišyti su druska ir pipirų mišiniu. Po to, sudėti svogūnus, pomidorus ir dar kartą išmaišyti.
Viską užpilti sultimis ir įdėti į šaldytuvą 1 parai.
Išmarinuotus mėsos gabaliukus kepti ant karštų žarijų.
Skanaus!