***

Kepta triušiena

Sudedamosios dalys:
Triušiena, 800 gramų;
Kiaulienos lašiniai, 120 gramų;
Grietinė, 1 šaukštas;
Taukai (kiaulių), 1 šaukštas;
Morkos, 3 vienetai;
Svogūnai, 1 vienetas;
Bulvės, 8 vienetai;
Druska, truputį.

Gaminimas:
Triušiena (užpakalinė dalis su juosmeniu) nuplaunama, nusausinama, pasūdoma, prismaigstoma
lašinukų, aptepama grietine, dedama į skardą su įkaitintais riebalais ir kepama karštoje orkaitėje.
Kai mėsa apkepa, sudedamos supjaustytos daržovės ir kepama, kas 10 min. palaistant triušieną
atsiradusiu skysčiu.
Iškepta triušiena supjaustoma ir sudedama į pašildytą pusdubenį. Kartu tiekiama ir iškeptų daržovių.
Skanaus!

 

***

Ant grotelių kepta triušiena

Sudedamosios dalys:
Triušiena, 1500 gramų;
Citrinos, 0,5 vieneto;
Medus, 2 šaukštai;
Čiobreliai, žali (tinka ir džiovinti), truputį;
Rozmarinas, žalias, (tinka ir džiovintas), truputį;
Alyvuogių aliejus, 1 šaukštas;
Česnakai, 1 vienetas;
Juodieji pipirai, truputį;
Druska, pagal skonį.

Gaminimas:
Triušieną supjaustyti gabalais. Sutrinti marinatą: medų, pusę citrinos sulčių, čiobrelius ir rozmariną,
alyvuogių aliejų, česnaką, pipirus (truputį). Triušieną užpilti marinatu ir laikyti apie parą šaldytuve.
Likus 2 valandoms iki kepimo - išimti, kad atšiltų.
Prieš dedant ant grotelių įdėti druskos (pagal skonį). Ugnis turi būti labai kaitri, nes ilgai kepant
triušis išdžius.
Skanaus!