Receptai paimti iš tinklapio www.gaspadine.lt

 

Kumpiu apvyniota triušiena

Sudedamosios dalys:
Triušiena (supjaustyta mažesniais gabalėliais), 1 kg;
Kiaulės kumpis, rūkytas, 200 gramų;
Sviestas, 4 šaukštai;
Kmynai, 1 šaukštas;
Druska, pagal skonį;
Juodieji pipirai, malti, pagal skonį;
Vanduo, 4 stiklinės;
Actas, 1 stiklinė;
Cukrus, 1 šaukštelis;
Lauras, lapeliai, 3 vienetai.

Gaminimas:
48 valandas prieš triušienos kepimą pasiruoškite marinatą. Dideliame puode sumaišykite vandenį,
actą, cukrų, lauro lapelius bei šiek tiek druskos ir pipirų. Marinatą užvirkite ir pavirkite dar apie 10
minučių.
Leiskite marinatui atvėsti iki kambario temperatūros ir sudėkite į jį triušienos gabalus. Taip
marinuokite triušieną apie 2 paras.
Po 2 parų triušieną nusausinkite ir apvyniokite plonomis kumpio riekelėmis.
Patepkite paruoštus triušienos gabalėlius sviestu ir pavoliokite druska, pipirų bei kmynų mišinyje.
Sudėkite viską į aliejumi pateptą kepimo skardą, užpilkite 0,5 stiklinės marinato ir kepkite apie 50-
60 min. 180 laipsnių temperatūroje.
Patiekite su mėgstamu garnyru.
Skanaus!

 

***

Tarkuotų bulvių vyniotinis su triušiena

Sudedamosios dalys:
Triušiena, šlaunelės, 4 vienetai;
Bulvės, 2 kg;
Kiaušiniai, 1 vienetas;
Pienas, 1 stiklinė;
Kvietiniai miltai, 3 šaukštai;
Morkos, 1 vienetas;
Salierai (stiebais), 1 vienetas;
Svogūnai, 1 vienetas;
Svogūnai (raudonieji), 4 vienetai;
Česnakai, džiovinti laiškiniai, truputį;
Juodieji pipirai, truputį;
Lauras, truputį;
Petražolės, šaldytos, truputį;
Rozmarinas, truputį;
Bazilikas, truputį;
Citrinos, 0,5 vieneto;
Druska, pagal skonį;
Grietinė, 100 gramų;
Sviestas, 100 gramų;
Taukai (kiaulių), 150 gramų.

Gaminimas:
Triušieną, išmirkytą vandenyje su druska ir citrinos sultimis, virti su prieskoniais - pipirais, lapeliais
ir druska, kol atsiskirs mėsa nuo kaulų.
Bulves sutarkuoti su baltuoju svogūnu ir dalinai nusunkti.
Užvirinti pieną ir supilti į masę, išmaišyti. Įplakti kiaušinį, įberti šaukštelį druskos, miltų ir vėl
permaišius supilti į šaltą skardą, gerai išteptą šaltais kiaulienos taukais. Dėti kepti į įkaitintą orkaitę.
Taukuose, ar kitokiuose riebaluose apkepti supjaustytus raudonus svogūnus, po to suberti tarkuotas
morkas, smulkiai pjaustytą salierą ir dar kiek pakepinti. Tada sudėti smulkintą triušieną, įdėti lauro
lapelių, įmalti pipirų, įberti bazilikų, rozmarinų, laiškinių česnakų ir vis pamaišant troškinti apie 10
min..
Išimti iš orkaitės lengvai apgeltusį kugelį ir patikrinti, ar gerai atsiskiria nuo skardos. Jei ne, tą
padaryti peilio pagalba, padėjus skardą ant drėgno skuduro. Tuomet ant kugelio kloti troškinį ir
suvynioti į ruloną, stengtis, kuo standžiau.
Kepti dar apie 15 - 20 min., kol apskrus.
Tinka valgyti su sviesto - grietinės padažu, pagardintu petražolėmis.
Skanaus!